Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Tämä tietosuojaseloste kertoo, kuinka komplett.fi kerää ja käsittelee henkilötietoja.

Komplett.fi:n toimitusjohtaja on rekisterinpitäjä ja vastuussa siitä, kuinka henkilötietoja käsitellään. Rekisterinpitäjällä on vastuu varmistua siitä, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevien säädösten mukaisesti. Mikäli käsittelystä vastaavat edelleen henkilötietojen käsittelijät, ilmenee se tämän selosteen kustakin kyseisestä kohdasta. Vaikka toiminta olisikin siirretty henkilötietojen käsittelijöiden tehtäväksi, ylin vastuu on edelleen rekisterinpitäjällä.

Seloste sisältää tietoja oikeuksistasi Komplett.fi:n asiakkaana henkilötietojen käsittelyyn ja säilyttämiseen liittyen sekä yleistä tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietoja voimassa olevien säädösten mukaisesti.

 

1 Henkilötiedot

Jotta ostotapahtuma Komplett.fi-sivustolla toteutuisi, tarvitsemme nimen, osoitteen, matkapuhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.
Nämä tiedot ovat välttämättömiä, jotta voimme lähettää tilauksesi oikeaan osoitteeseen, pitää sinut ajan tasalla tilauksen edistymisestä sekä ottaa sinuun yhteyttä, mikäli tilauksesi sitä vaatisi.

Meidän on säilytettävä tilaustietoja kirjanpidollisista ja verotuksellisista syistä sekä myös mahdollisen takuun/palautuksen varalta. Nämä tilaukseen liittyvät tiedot hävitetään kymmenen vuoden kuluttua. Säilytämme myös tilauksen teossa käytetyn IP-osoitteen turvallisuussyistä.

Saatamme tarvita myös muita henkilötietoja. Nämä muut henkilötiedot sekä niiden käyttötarkoitus käyvät ilmi tästä tietosuojaselosteesta.

 

1.1 Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti saada tietoosi, mitä henkilötietoja komplett.fi sinusta säilyttää. Sinulla on koska tahansa oikeus pyytää näitä tietoja veloituksetta itsellesi.

Voit myös koska tahansa pyytää meitä hävittämään tai korjaamaan henkilötietojasi sillä edellytyksellä, että emme ole velvollisia säilyttämään niitä lainsäädännöllisistä tai muista meitä velvoittavista syistä.

Tiedot tulee toimittaa tai siirtää turvallisella tavalla. Mikäli rekisteröity ilmaisee pyyntönsä sähköisesti eikä ilmaise tarvetta muuhun, tieto luovutetaan sähköisessä muodossa.

Voit koska tahansa perua meille antamasi suostumuksen henkilötietojesi käyttöön liittyen. Löydät suostumukset omilta sivuiltasi.

Sinulla on myös oikeus ilmoittaa Tietosuojavaltuutetulle, mikäli koet, että henkilötietojasi ei käsitellä tässä selosteessa kuvatulla tavalla.

 

1.2 Henkilötietojen säilyttäminen

Kirjanpitolaki velvoittaa meitä säilyttämään liiketapahtumien tietoja viiden vuoden ajan, mutta jotta voisimme vaalia asiakkaidemme oikeutta takuu- ja reklamaatioasioihin liittyen ja noudattaa näiden asioiden osalta lakia ja Komplett.fi:n myyntiehtoja, säilytämme tilauksiin liittyviä tietoja 10 vuotta.

 

1.3 Henkilötietojen turvaaminen

Komplett.fi noudattaa hyväksi havaittuja rutiineja ja perusteellisia toimenpiteitä varmistaakseen, ettei kukaan ulkopuolinen pääse käsiksi asiakkaidemme henkilötietoihin. Henkilötietoja käsitellään voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Esimerkkejä turvatoimenpiteistämme ovat riskiarviot, tietoihin pääsyn ja arkistoinnin valvominen sekä rekisteröidyn oikeuksiin liittyvien säädösten seuraaminen.

Voitkin siis olla varma, että Komplett.fi säilyttää henkilötietojasi turvallisesti.

 

2 Tuotteiden toimitus

Toimituksien osalta teemme yhteistyötä Postnordin. Toimituksen kannalta välttämättömät tiedot luovutetaan toimitsijalle. Luovutettavat tiedot ovat: nimi, osoite, puhelinnumero ja toivottu toimituspaikka. Nämä tiedot hävitetään 36 kuukauden kuluttua niiden luovuttamisesta.

 

3 Maksutiedot

Jotta maksaminen on sivustollamme turvallista, säilytämme seuraavat maksutiedot: IP-osoite, nimi, osoite, sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero.

Kaikki henkilötietoja käsittelevät ja tilausten maksuun liittyvät järjestelmät on tiukasti rajattu niiden työntekijöiden käyttöön, jotka suorittavat välttämättömiä tilaukseen liittyviä tehtäviä.

 

3.1 Korttimaksut

Korttinumeroa säilytetään vain varauksen purkamisessa ja hyvityksessä mahdollisesti ilmenevien ongelmien tehokkaan käsittelyn ajan. Komplett.fi ei näe korttinumeroasi kokonaisuudessaan missään järjestelmässään suoritetun oston jälkeen. Jos korttimaksussa ilmenee ongelmia, maksuvastaavamme voivat nähdä korttinumerosi (IIN/BIN) kuusi ensimmäistä ja neljä viimeistä lukua pystyäkseen tunnistamaan, minkä pankin kortti on kyseessä ja ratkaisemaan ongelman.

Jos valitset maksutavaksi korttimaksun, maksu- ja korttitiedot luovutetaan myös maksunvälittäjillemme: Worldline e-payment services sekä Digital River:ille. Maksu- ja korttitietoja käytetään vain maksun suorittamiseen.

Jotta ostosten tekeminen olisi entistä helpompaa, voit tallentaa korttitietosi turvallisesti kassalla. Maksukumppanimme Digital River tallentaa tällöin korttitietosi turvalliseen järjestelmään, jonka kautta voit suorittaa ostoksesi. Emme tallenna korttitietojasi, vaan käytämme tunnistetta. Seuraavat ostot samalta tallennetulta kortilta onnistuvat helposti, joten on tärkeää, että kirjaudut ulos asiakastililtäsi ostosten jälkeen. Varmista myös, että ulkopuoliset eivät pääse käyttämään verkko-ostoksiin käyttämääsi laitetta. Olet itse vastuussa siitä, ettet anna käyttäjätunnustasi ja salsanaasi muille.

Verkkomaksun yhteydessä syöttämäsi tiedot liittyvät vain sinun asiakastiliisi. Tiedot tallennetaan voimassa olevan lain mukaisesti. Tarkoitus on, että sinun ei tarvitse syöttää korttitietojasi joka kerta, kun teet ostoksia verkkokaupassamme.

Voit helposti lisätä ja poistaa kortteja tiedoistasi kassalla. Voidaksemme toteuttaa maksutapahtuman, välitämme korttitiedot eteenpäin maksukumppaneillemme Worldline e-payment services -palvelulle ja Digital Riverille. He säilyttävät tiedot turvallisesti ja asianmukaisesti. Kumpikin palvelu on sertifioitu korttiyhtiöiden laatiman turvastandardin tiukimman PCI Level 1 -turvatason mukaan. 

4 Palautus/huoltokumppanit

Komplett.fi tekee yhteistyötä palautusten ja tuotteiden korjausten osalta valittujen huoltokumppanien kanssa. Mikäli myymässämme tuotteessa on lain mukaan vastuullamme oleva virhe tai puute, asiakkaalla on oikeus saada tuote korjatuksi veloituksetta. Tuotetta käsittelee tällöin joku huoltokumppaneistamme, jolle luovutamme myös tarpeelliset henkilötiedot. Näitä tietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja ostoon liittyvät tiedot.

Jos huoltokumppanimme ei pysty korjaamaan viallista tuotetta, he saattavat jakaa tiedot edelleen tuotteen valmistajalle. Näin Kompett.fi voi saada ilmoituksen korvataanko kyseinen tuote uudella vai hyvitetäänkö se.

Lue lisää huoltokumppaneistamme. 

5 Evästeet (cookies)

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteellesi vieraillessasi eri verkkosivuilla. Evästeitä käytetään tavallisesti parantamaan käyttäjäkokemusta sekä tunnistamaan kävijät niin, että he pysyvät sisäänkirjautuneina.

Evästeiden tarkoitus on parantaa ja ylläpitää verkkokaupan toimivuutta, sekä auttaa analysoinnissa, markkinoinnissa ja sivuston mukauttamisessa käyttäjän mieltymysten ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat välttämättömiä verkkosivuston toiminnan kannalta.
Kolmannen osapuolen evästeitä käytetään analysointiin, markkinointiin ja sivuston käyttäjäkohtaiseen mukauttamiseen.

Täältä voit lukea lisää Komplett.fi:n käyttämistä evästeistä. Yleistä tietoa evästeiden käytöstä löytyy tämän selosteen kohdista 5.1–5.5.

 

5.1 Näin vältät evästeet (cookies)

Jos haluat estää evästeiden käytön, voit muokata verkkoselaimesi asetuksia niin, että ne estetään. Lue lisää selaimesi asetuksista sen ohjeista. Huomioithan, että evästeiden estämisen jälkeen useat Komplett.fi-sivuston toiminnot eivät enää toimi.

 

5.2 Analysointi

Komplett.fi kerää anonyymejä tietoja sivuston kävijöistä analysointia varten.
Anonyymit tiedot ovat tietoja, joista ei voi tunnistaa yksittäistä käyttäjää tai henkilöä. Näitä tietoja keräämällä voidaan muodostaa tilastoja, joita hyödynnetään verkkosivuston kehittämisessä ja parantamisessa. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi: sivun kävijämäärät, kävijöiden käyttäytyminen sivulla, vierailun kesto, mistä kävijät tulevat ja mitä verkkoselaimia kävijät käyttävät.

Keräämme myös verkkosivujemme haussa käytettäviä hakusanoja. Näin pystymme kohdistamaan hakutulokset paremmin ja parantamaan asiakkaidemme käyttökokemusta. Emme kerää mitään sellaista tietoa, joka olisi jäljitettävissä takaisin yksittäiseen käyttäjään.

 

5.3 Yksilöinti

Voidaksemme tarjota asiakkaillemme miellyttävän ja toimivan käyntikokemuksen verkkokaupassamme hyödynnämme toimintoja ja järjestelmiä, jotka muokkaavat sivuston sisältöä kunkin asiakkaan kiinnostuksen kohteisiin sopivaksi.

 

5.4 Markkinointi

Sähköpostitse ja tekstiviestitse tapahtuvan markkinoinnin perusteena on asiakkaan suostumus.

Toivomme, että kokisit markkinointimme tärkeäksi ja hyödylliseksi, siksi pyrimme mukauttamaan sen sisältöä mieltymystesi mukaan. Teemme yhteistyötä valittujen yhteistyökumppanien kanssa, ja pyrimme toimivaan ratkaisuun tekstiviesti- ja sähköpostimarkkinoinnin osalta.

Me ja yhteistyökumppanimme jäljitämme mainoksia, jotta tunnistaisimme seuraamasi mainokset sekä sinua verkkokaupassamme kiinnostavat tuotteet. Näin voimme mukauttaa verkkokauppaamme mieltymyksiesi mukaan ja näyttää sinulle vastaisuudessa sinua kiinnostavia mainoksia.

Markkinointipäällikkömme vastaa markkinointiin, analysointiin ja yksilöintiin liittyvistä henkilötiedoista.

 

5.5 Henkilötietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Komplett.fi ei jaa, myy, siirrä tai muulla tavalla luovuta henkilötietojasi muulla kuin tässä tietoturvaselosteessa kuvatulla tavalla. Tietojasi luovutetaan edelleen, jos olemme lain mukaan velvoitettuja niin tekemään tai jos olemme saaneet siihen suostumuksesi. Yhteistyökumppanimme saavat tietojasi käyttöönsä ainoastaan silloin, kun se on Komplett.fi:n tarjoamien palveluiden toteuttamisen kannalta välttämätöntä. Näissä tapauksissa olemme laatineet kolmansien osapuolten kanssa tietojenkäsittelysopimuksen huolehtiaksemme asianmukaisesta tietosuojasta. Lisäksi Komplett.fi päättää, kuinka tietoja käsitellään. Lisää tietoa käyttämistämme kolmansista osapuolista löydät tämän selosteen kohdista Analysointi, Yksilöinti ja Markkinointi.

 

6 Tietosuojaselosteeseen tehtävät muutokset

Mikäli teemme muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen, julkaisemme muokatun version täällä merkiten uuteen versioon myös sen muokkauspäivämäärän. Toivomme, että luet selosteen säännöllisesti. Mikäli ilmenee suurempia muutoksia, jotka muuttavat tietosuojakäytäntöjämme merkittävästi, ilmoitamme asiasta sinulle myös muulla tavoin, esimerkiksi sähköpostilla, yrityksemme verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa.

7 Rekisteriseloste

Rekisteriseloste laaditaan kaikista henkilörekistereistä. Siitä ilmenee, kuka on henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä. Selosteesta ilmenee myös, mitä henkilötietoja rekisterissä on, mihin niitä käytetään ja minne tietoja säännönmukaisesti luovutetaan sekä tietojen suojauksen periaatteet. Tutustu rekisteriselosteeseen täällä.

 

8 Yhteystiedot

Jos toivot, että Komplett.fi hävittää tietosi tai jos haluat, että Komplett.fi luovuttaa sinulle tallentamamme henkilötiedot, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@komplett.fi

Postiosoite:

Komplett.fi

Kruthusgatan 17

41104 Göteborg

 

Lue lisää GDPR-uudistuksesta, ja miten tämä toteutuu Komplettilla.

 

Muokattu viimeksi: 02.05.2018